В усьому винен карантин: кількість безробітних на Львівщині зросла на 75%

На Львівщині через карантин зросла кількість безробітних. Фото: pinterest.com

На Львівщині через карантин зросла кількість безробітних. Фото: pinterest.com

Події
18 сiчня 2021 17:16

На Львівщині через карантин, пов’язаний з коронавірусом, зросла кількість безробітних. Цьогоріч без роботи залишилося на 75% більше людей, ніж минулого року.

Як повідомляє Львівський обласний центр зайнятості, минулого року соціальні послуги служби зайнятості отримували 68,7 тисяч безробітних. Із них 54,8 тисяч зареєструвалися упродовж 2020 року, що на 75% більше, ніж у 2019 році.

«Пік реєстрації припав на квітень 2020 року. Тоді статус безробітного набули 7968 жителів області, що втричі більше, ніж у аналогічному місяці 2019-го. До жовтня число нових безробітних стало поволі зменшуватися, а у листопаді та грудні через притаманні ринку праці сезонні коливання обсяги реєстрації знову зросли: у листопаді – до 4143 безробітних, у грудні – 5669» , – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, незважаючи на пандемію, до активних програм сприяння зайнятості минулого року залучили понад 24,4 тисяч безробітних, тобто кожного третього.

Окрім цього, роботу вдалося знайти 17,8 тисячам людей, а ще 1,1 тисячі залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Професійним навчанням почали займатися понад 5,5 тисяч мешканців.

Загалом у 2020 році центр зайнятості забезпечив роботою 30,0 тисяч жителів Львівщини, із них 40,5% отримали роботу до надання статусу безробітного. Тобто, щодня 120 клієнтів було забезпечено роботою.

Станом на 1 січня 2021 року на Львівщині роботу шукали 28,2 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних, що вдвічі більше, ніж на таку ж дату торік. На кожне вільне робоче місце в середньому в області претендувало 9 осіб.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах