Біля Трускавця знову стався обвал: пів тисячі будинків – без газу

Біля Трускавця знову стався обвал: пів тисячі будинків – без газу. Фото: Depo.Львів.

Біля Трускавця знову стався обвал: пів тисячі будинків – без газу. Фото: Depo.Львів.

Події
21 сiчня 2021 10:28

Через зсув ґрунту біля Трускавця пошкоджено газопровід. Майже пів тисячі будинків залишилися без газу. Інцидент стався у середу, 20 січня. Про це повідомили у Департаменті цивільного захисту Львівської обласної адміністрації.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як йдеться у повідомленні, 20 січня о 18:20 поблизу села Модричі (Трускавецька територіальна громада), у зв’язку з зсувом ґрунту, пошкоджено газову трубу. Без газопостачання тимчасово залишилось 482 абоненти у Модричах, а це більше тисячі жителів.

"Аварійно – відновлювальні роботи працівниками ПАТ "Львівгаз" будуть продовжені 21 січня", – йдеться у повідомленні.

Біля Трускавця знову стався обвал: пів тисячі будинків – без газу. Фото: Трускавецька міська радаБіля Трускавця знову стався обвал: пів тисячі будинків – без газу. Фото: Трускавецька міська рада

Додамо, що зсуви ґрунту біля Трускавця відбуваються вже не вперше. Так, 1 жовтня 2017 року, внаслідок нічного землетрусу, у зоні розробок "Полімінералу" утворилося провалля діаметром близько 300 метрів та глибиною до 50 метрів. За словами міського голови Трускавця Андрія Кульчинського, обвал був прогнозований давно.  15 березня 2020 року біля Трускавця стався ще один обвал. Нове провалля виникло неподалік старого, де колись було футбольне поле. Фахівці припустили, що наступною під землю може провалитись дорога. У зв'язку з цим, рух великовантажного транспорту і рейсових автобусів на ділянці автомобільної дороги Дрогобич-Трускавець обмежили. Об’їзд здійснювався через міста Стебник та Борислав. Втім, станом на зараз транспорт вільно курсує небезпечною дорогою. А неподалік будують нову. 

Доповнено: у міській раді Трускавця повідомили, що аварія жодного стосунку до проваль "Полімінералу" не має, адже місце події знаходиться в іншому кінці села Модричі, далеко за межами зони гірничого відводу.

"Ймовірно причиною розгерметизації газової труби стало підмивання річкою ґрунту та просідання ґрунту внаслідок різкої зміни температур (від мінус 20 до плюс 10)", – мовиться у пвідомленні Трускавецької міської ради. 

Головний інженер Дрогобицького управління газового господарства АТ «Львівгаз» Віктор Павлик запевнив, що аварію на газопроводі планують ліквідувати до кінця робочого дня, тобто до 17.00. Тож газопостачання буде відновлене вже сьогодні.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах