Куля в апендиксі: львівські лікарі прооперували 6-річного хлопчика

Львівські лікарі прооперували 6-річного хлопчика. Фото: wordpress.com (умовне)

Львівські лікарі прооперували 6-річного хлопчика. Фото: wordpress.com (умовне)

Події
01 лютого 2021 11:46

До львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ «швидка» привезла 6-річного хлопчика з болями у животі. У дитині діагностували гострий апендицит, та не рентгені виявилось, що в апендиксі є куля від травматичної зброї. Про це 1 лютого повідомили на сторінці лікарні.

Дитячий хірург Кирило Лапшин, який чергував цього дня, дуже здивувався рентген-знімку маленького пацієнта. Справа, у клубовій ділянці, чітко візуалізувався дивний сторонній предмет, в обрисах якого лікар впізнав кулю від пневматичної гвинтівки.

Львівські лікарі прооперували 6-річного хлопчика. Фото ОХМАТДИТуЛьвівські лікарі прооперували 6-річного хлопчика. Фото ОХМАТДИТу

Тоді хірург запитав у батька пацієнта, чи могла дитина проковтнути кулю. Як виявилось, у них вдома справді є пневматична рушниця і до металеві кулі до неї. До того ж, хлопчик нещодавно грався коробкою з кулями. Ймовірно, його син випадково проковтнув одну з них.

І все б нічого, якби куля потрапила зі шлунка в кишківник і вийшла. Однак у хлопчика куля опинилася у червоподібному відростку (апендиксі), що стало причиною запального процесу у ньому і вклало дитину на операційний стіл.

Хірурги терміново виконали лапароскопічну апендектомію – видалили запалений апендикс через три маленькі проколи у животі.

«Коли ми видаляли апендикс, я зразу побачив, що в ньому є потовщення. Ми його видалили і вже назовні розрізали. Там справді була куля! Вона, як стороннє тіло, потрапила з кишок у апендикс і створила його обструкцію. Це і стало незвичайною причиною апендициту», – розповів дитячий хірург Кирило Лапшин.

Львівські лікарі прооперували 6-річного хлопчика. Фото ОХМАТДИТуЛьвівські лікарі прооперували 6-річного хлопчика. Фото ОХМАТДИТу

Хлопчика вже виписали, він повернувся додому і чудово почувається. Батько пообіцяв лікарям тепер надійно ховати кулі.

Нагадаємо, львівським лікарям дуже часто доводиться оперувати дітей, які проковтнули чи вдихнули сторонні предмети. Так, цього місяця у львівському ОХМАТДИТі хірурги дістали магнітики з кишківника 4-річної дитини. Вони пробули у тілі дитини три доби.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах