Розбираємося у питанні: чи підвищать пенсії військовим у 2021 році

Розбираємося у питанні: чи підвищать пенсії військовим у 2021 році. Фото: Главком

Розбираємося у питанні: чи підвищать пенсії військовим у 2021 році. Фото: Главком

Події
05 лютого 2021 10:48

Багатьох українців турбує запитання — чи підвищать пенсії військовим у 2021 році. Наразі читкої відповіді немає. Все залежить від того, чи затвердить Верховна Рада у другому читанні законопроєкт № 2141 (Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб).

Згідно із законопроєктом № 2141, максимальна пенсія військовослужбовців у відставці має бути збільшена з 70% до 90% від грошового забезпечення на відповідних посадах. У разі ухвалення законопроєкту в другому читанні він має набути чинності вже з січня 2021 року — а військові пенсії мають бути перераховані.

На початку грудня 2020 року цей законопроект вже пройшов перше читання у парламенті. Але Мінфін, Мінсоцполітики та Кабмін виступили проти.

Так, у Мінфіні заявили, що не зможуть фінансово забезпечити втілення цього закону в життя у 2021 році. Адже на це потрібно додатково близько 2 мільярдів гривень на місяць.

В уряді також нагадали, що згідно з Бюджетним кодексом, зміни, які впливають на параметри бюджету, ухвалені після 15 липня, можуть набути чинності не раніше року, який настане після планового (тобто тільки в 2022 році).

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах