Прибирали біля будинку: на Сихові виявили небезпечний предмет

У Львові на Сихові виявили вибухонебезпечний предмет. Фото умовне: ngu.gov.ua

У Львові на Сихові виявили вибухонебезпечний предмет. Фото умовне: ngu.gov.ua

Події
04 лютого 2021 17:57

Сьогодні, 4 лютого, у Львові на Сихові виявили вибухонебезпечний предмет. Місце знахідки огородили і виставили охорону. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, невідомий вибухонебезпечний предмет знайшли під час прибирання території навколо будинку на вулиці Зеленій, 176. Про це рятувальники дізналися о 9:04. 

Спеціалісти класифікували предмет як бойову гранату Ф-1 часів Другої світової війни (без верхньої частини запалу). Місце події огородили, виставили охорону. Фахівці подали заявку на вилучення та знешкодження гранати.

На Зеленій у Львові, поблизу супермаркету «Арсен», двірник під час прибирання знайшов гранату. Фото: ДСНС ЛьвівщиниНа Зеленій у Львові, поблизу супермаркету «Арсен», двірник під час прибирання знайшов гранату. Фото: ДСНС Львівщини

Граната Mills Bomb №5 – граната Міллса – британська ручна бойова граната, розроблена у 1915 році. Це ручна осколкова граната, яка має радіус ураження 100 метрів. Загалом було виготовлено 70 мільйонів екземплярів.

Піротехніки одразу забрали та підірвали гранату на закритому полігоні для знешкодження вибухівки.

Львів’ян закликають у подібних ситуаціях відразу телефонувати рятувальникам і ні в якому разі не підходити та не чіпати невідомі предмети.

Нагадаємо, на місці будівництва першого приватного пологового будинку у Львові знайшли людські рештки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах