Аварійна ситуація: на Добротвірській ТЕС зупинили енергоблок

На Добротвірській ТЕС зупинили енергоблок. Фото: dtek.com

На Добротвірській ТЕС зупинили енергоблок. Фото: dtek.com

Події
07 лютого 2021 09:44

Напередодні, 6 лютого, на двох теплових електростанціях енергохолдингу ДТЕК аварійно зупинили два енергоблоки. Один з них – блок №5 Добротвірської теплової електростанції, що на Львівщині.

Як у своєму Тelegram повідомив голова енергетичного комітету парламенту Андрій Герус, о 4:58 на Добротвірській ТЕС зупинили роботу блоку №5 через несправність автомата безпеки.

Також довелось аварійно зупинити блок №2 Ладижинської ТЕС у Вінницькій області. Причина зупинки блоку – шум у топці котла.

«Такі зупинки енергоблоків суттєво ускладнюють роботу енергосистеми, а сьогодні вночі температура впаде до -14 градусів. Тим не менше, системний оператор Укренерго збалансовує ситуацію за рахунок інших джерел», – йдеться в повідомленні. Андрій Герус також запевнив, що у всіх споживачів є стабільна та безперебійна подача електроенергії.

Зазначимо, Добротвірська ТЕС — теплоелектростанція в Добротворі, що в Кам'янка-Бузькому районі Львівської області. Її проектна потужність становить 700 МВт, а загалом на станції є чотири енергоблоки (два потужністю по 150 МВт). Кінцевим власником станції є найбагатший українець Рінат Ахметов.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах