По-дорослому: українські колектори створювали порноконтент із зображенням боржників

По-дорослому: українські колектори створювали порноконтент із зображенням боржників. Фото: unsplash.com

По-дорослому: українські колектори створювали порноконтент із зображенням боржників. Фото: unsplash.com

Події
10 лютого 2021 09:13

Кіберполіцейські викрили групу колекторів, які створювали порноконтент із зображенням боржників та їхніх родичів, шантажуючи ним клієнтів. За попередньою інформацією, лиходії здійснили більше 360 тисяч погроз українцям. Про це повідомилила Національна поліція.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як йдеться у повідомленні, за допомогою фоторедакторів колектори перетворювали зображення боржників та їхніх родичів у дуже пікантні, хоч і несправжні фото, якими потім погрожували громадянам із різних регіонів України, вимагаючи гроші. 

 «Учасниками злочинної схеми були понад 30 осіб. Фігуранти створили дві фінансові компанії, що надавали кредити. В штаті компаній були і колектори, які займалися шантажем клієнтів-боржників», – йдеться у повідомленні.

Українські колектори створювали порноконтент із зображенням боржників. Фото: Національна поліція. Українські колектори створювали порноконтент із зображенням боржників. Фото: Національна поліція.

Поліцейські провели пів сотні обшуків в офісах компаній, квартирах та автомобілях фігурантів справи. Вони вилучили мобільні телефони, комп’ютери, серверне обладнання та «чорнові записи». 

Відкрито кримінальне провадження за статтею про вимагання та про ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває.

Нагадаємо, студентам Львівської політехніки під час контрольної показали порно. Інцидент стався з першокурсниками під час підсумкової роботи з дискретної математики, яку вони проходили у спеціальній програмі. Порнографічні зображення з'являлися щоразу після надання відповіді.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах