Відео дня: львівські лікарі віддають останню шану 45-річній донорці органів

Львівські лікарі віддають останню шану 45-річній донорці органів. Скрінншот з відео

Львівські лікарі віддають останню шану 45-річній донорці органів. Скрінншот з відео

Події
11 лютого 2021 10:41

У середу, 10 лютого, у львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги лікарі «коридором пошани» провели в операційну 45-річну львів’янку, яка помираючи, врятувала чотирьох людей.

«Їй було 45. Розрив аневризми, крововилив у мозок. Хоча ми кілька днів намагалися врятувати пацієнтку, у її випадку медицина, на жаль, була безсила. Для родини жінки - чоловіка, вагітної доньки, сина і мами - її смерть стала величезним і неочікуваним ударом, бо ніхто з них навіть не підозрював про хворобу. Однак вони все ж знайшли в собі сили ухвалити, можливо, найважче в житті рішення, яке подарувало шанс одразу чотирьом людям», – написав директор Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Здорове серце тепер б'ється у грудях 22-річного Василя, мешканця Львова. Одну нирку отримала 36-річна Оксана, мама двох маленьких діток та львів’янка, другу – 34-річний Ярослав, тато двох маленьких діток та також житель Львова. Печінку – 48-річна Галина, мама трьох дітей, мешканка Львівської області.

До слова, це перша в Україні посмертна трансплантація органів у 2021 році. Операцію проводили львівські лікарі разом з колегами з Інституту серця та Національного інституту хірургії та трансплантології ім.О.О.Шалімова.

Нагадаємо, у грудні 2020 року медики Львівської лікарні швидкої медичної допомоги, що на вулиці Миколайчука, зі скорботою та повагою віддали останню шану 47-річній донорці органів, яка «поділилася» своїм серцем, печінкою та нирками з чотирма різними реципієнтами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах