Дім для Стелли: в центрі Львова встановили собачу будку для безпритульної дворняги

В центрі Львова встановили собачу будку для безпритульної дворняги. Фото: Оксана Кошак

В центрі Львова встановили собачу будку для безпритульної дворняги. Фото: Оксана Кошак

Події
11 лютого 2021 11:29

Безпритульна собачка Стелла, яка понад три роки живе біля Церкви святого Андрія в центрі Львова, отримала нову теплу будку. Про це повідомила ексдиректорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

«Мабуть кожен мешканець, який хоча б декілька раз проходив повз центральну частину міста, поруч церкви святого Андрія, помічав спокійну собачку з рожевою кліпсою на вушку. З’явилась вона на площі перед церквою в грудні 2018 року, тоді ж її відловили працівники ЛКП “Лев”», – написала Оксана Кошак.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

У центрі Львова встановили собачу будку для безпритульної дворнягиУ центрі Львова встановили собачу будку для безпритульної дворняги

На підприємстві собаку назвали Стеллою, її стерилізували та вакцинували. Однак ні кінолог, ні ветеринари, ні доглядальники так і не змогли приручити тварину, яка боялася будь-якого контакту з людиною. Після цього собаку чіпували, біркували та повернули на місце вилову.

Стелла досі нікому не дозволяє наближатися до себе, але радо приймає смаколики та теплі підстилки під її улюбленим кущем. Небайдужі вирішили допомогти собаці – зібрати кошти на будку для Стелли. У міськраді відгукнулися і 10 лютого хатинку для чотирилапої встановили.

Дім для Стелли: в центрі Львова встановили собачу будку для безпритульної дворняги фото 1Дім для Стелли: в центрі Львова встановили собачу будку для безпритульної дворняги фото 1

«Невідомо, чому собака обрала саме те місце і чому вже три роки з нього не відходить, чому вона не дається в руки стороннім. Можливо, вона чекає того, хто привіз та покинув її. Їй не знайоме поняття зради і вона чекає… Тепер чекати буде тепліше і затишніше», – написала Оксана Кошак.

Нагадаємо, львів’яни в соціальних мережах обговорюють зворушливу історію про вірного чотирилапого друга, який всю ніч стеріг речі свого господаря. Собаку вже охрестили львівським Хатіко.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах