Облили пам’ятник Степану Бандері фарбою: у Львові затримали вандалів

У Львові затримали вандалів. Фото поліції

У Львові затримали вандалів. Фото поліції

Події
11 лютого 2021 16:26

Сьогодні, 11 лютого, львівські поліцейські затримали двох чоловіків, які минулого тижня облили червоною фарбою пам’ятник Степану Бандері, що на площі Кропивницького. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Слідчі Нацполіції Львівської області підозрюють двох осіб у кримінальному правопорушенні за фактом осквернення пам’ятника Степану Бандері», - написав голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За його словами, за місцями проживання підозрюваних слідчі вже провели обшуки та вилучили речові докази, які підтверджують їх вину. Також зараз проводять розшуки особи, яка може бути ймовірним замовником злочину.

У Львові затримали вандалів. Фото поліціїУ Львові затримали вандалів. Фото поліції

Доповнено: правоохоронці встановили вандалів, які пошкодили пам’ятника Степану Бандері у Львові. Ними виявились двоє уродженців Хмельниччини, студенти одного із львівських навчальних закладів, віком 19 та 24.

У Львові затримали вандалів. Фото поліціїУ Львові затримали вандалів. Фото поліції

У Львові затримали вандалів. Фото поліціїУ Львові затримали вандалів. Фото поліції

Слідчі повідомили зловмисникам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.297 (осквернення пам’ятника, спорудженого в пам’ять особи, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, борця за незалежність України у ХХ столітті, учасника партизанського руху, підпільника) Кримінального кодексу України.

За скоєне юнакам загрожує від 4 до 5 років обмеження волі або від 4 до 7 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у ніч на 5 лютого невідомі облили червоною фарбою пам‘ятник Степану Бандері у Львові.

«Всім, кому так заважає Бандера, треба зрозуміти, що славу і важливе місце в історії України неможливо замалювати фарбою», — прокоментував інцидент мер Львова Андрій Садовий.

Для очистки пам’ятника викликали вишку та підрядну організацію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах