Пильніші за охоронців: дитсадочки Львова обладнають камерами спостереження

Усі дитсадочки Львова обладнають камерами спостереження. Фото: freepik.com

Усі дитсадочки Львова обладнають камерами спостереження. Фото: freepik.com

Події
16 лютого 2021 14:36

Усі дитсадочки Львова обладнають камерами спостереження, замість нічних сторожів. Охоронців звільнять. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомила Тvoemisto.tv керівниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, із 102-х садків, які працюють у Львові, у 70-ти вже встановили камери спостереження. Інші охороняють ще нічні сторожі, однак до кінця року їх буде звільнено.

«Безпеку у школах забезпечують охоронці, а у садках – нічні сторожі. Із 2016 року поступово у закладах освіти почали встановлювати камери відеоспостереження», – зазначила Зоряна Довганик.

Почали саме зі шкіл, тому що траплялися випадки крадіжок. Невдовзі їх почали встановлювати у садочках. Більшість встановлених камер дають можливість спостерігати за територією і ззовні, і зсередини. Про звільнення, зазначає керівниця управління освіти, сторожів попереджають заздалегідь.

«Ми дотримуємося звичайної стандартної процедури – за два місяці інформуємо людей, що така посада скорочується і можливе їхнє вивільнення. Зазвичай, це були люди пенсійного, а інколи глибоко пенсійного віку, тому часто навіть траплялися крадіжки, що ті боялися реагувати. Зараз всю «роботу» виконуватимуть камери спостереження», – сказала Зоряна Довганик.

Кошти на камери спостереження у школах та садках виділили з державного бюджету. Пильнують за камерами, а при потребі, їх переглядають, керівники закладу освіти.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах