У лікарні на Львівщині від пневмонії померла 11-річна дитина

У лікарні на Львівщині від пневмонії померла 11-річна дитина. Фото: Твіржська школа/Фейсбук

У лікарні на Львівщині від пневмонії померла 11-річна дитина. Фото: Твіржська школа/Фейсбук

Події
17 лютого 2021 09:14

У лікарні на Львівщині від запалення легень померла 11-річна дівчинка. Вероніці Гащак стало зле у швидкій, яка везла її з Судової Вишні до Львова в ОХМАТДИТ. Лікарі завезли дівчинку до найближчої лікарні у Городку, лікарі робили все можливе, але дитина померла  у реанімації.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Кровохаркання, загальна слабкість

Головний лікар Судовишнянського центру первинної медико-санітарної допомоги Юрій Макаруха розповів, що 15 лютого до них по допомогу звернулися батьки 11-річної Вероніки Гащак. 

«У дівчинки було кровохаркання, загальна слабість. Рентгенологічно було видно, що у неї двобічна пневмонія. Ми робили дівчинці експрес-тест на Covid-19 – він показав від’ємний результат. Дитину скерували на лікування в львівську обласну дитячу лікарню ОХМАТДИТ», – повідомив Zaxid.net Макаруха.

За його словами, дорогою до лікарні стан дівчинки погіршився і лікарі доставили дитину у Городоцьку центральну районну лікарню. Це була перша найближча лікарня на їхньому шляху.

Лікарі шоковані

«Дівчинку до нас доставили близько 14:00, її відразу взяли в реанімацію, де лікарі десь годину проводили різні реанімаційні заходи, але, на жаль, вони були неефективними. Дівчинка померла», – розповів заступник директора з медичної роботи Городоцької центральної районної лікарні Анатолій Матківський. 

Лікарі не знають, якого походження пневмонія. Вони шоковані і чекають висновків паталогоанатомів, зазначив Матківський.

Займалася спортом і ніколи не хворіла

У лікарні на Львівщині від запалення легень померла 11-річна Вероніка Гащак. Фото: Твіржська школа/ФейсбукУ лікарні на Львівщині від запалення легень померла 11-річна Вероніка Гащак. Фото: Твіржська школа/Фейсбук

У школі про Вероніку Гащак та її родину відгукуються позитивно. Кажуть, дитина ніколи сильно не хворіла, навпаки займалася спортом і була дуже активною. Вже десять днів у школі навчання відбувається дистанційно, тому там і не підозрювали, що шестикласниця захворіла.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах