Щоб не хворіли: Львів придбає пристрій для аналізу дупл у деревах

Щоб не хворіли: Львів придбає пристрій для аналізу дупл у деревах. Фото: goodfon

Щоб не хворіли: Львів придбає пристрій для аналізу дупл у деревах. Фото: goodfon

Події
19 лютого 2021 11:40

У Львові придбають пристрій для діагностики дерев. Як повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, арботом за 300 тисяч гривень конче потрібен Львову.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За допомогою арботома можна безпечно дослідити структуру стовбура дерева на наявність, об'єм і конфігурацію порожнин, вирішити, чи підлягає воно збереженню, та якого лікування потребує.

Львів придбає пристрій для аналізу дупл у деревах.Львів придбає пристрій для аналізу дупл у деревах.

«Часто ми можемо бачити, що у дереві дупло, але при його лікуванні нам потрібно розуміти, наскільки ці порожнини великі та де вони розміщені. Особливо, коли ми не впевнені, чи варто забирати дерево, чи ні, тому що не розуміємо, наскільки воно прогнило чи не прогнило. Щоб не робити отворів, ми будемо застосовувати абсолютно безпечну процедуру з використанням резистографа арботом. Це не означає, що всі дерева так досліджуватимуть. Ми вдаватимемось до цього у суперечливих моментах», — зазначила Олександра Сладкова.

На пристрій у проекті бюджету розвитку передбачається 300 тисяч гривень. У міськраді зазначили, що закупівля відбудеться на засадах конкурсних торгів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах