Дай годиннику спокій: в Україні хочуть скасувати перехід на літній і зимовий час

Дай годиннику спокій: в Україні хочуть скасувати перехід на літній і зимовий час. Фото: unsplash.com.

Дай годиннику спокій: в Україні хочуть скасувати перехід на літній і зимовий час. Фото: unsplash.com.

Події
22 лютого 2021 12:04

Верховна Рада може скасувати в Україні перехід на літній та зимовий час. Парламентський комітет з питань економічного розвитку затвердив відповідний законопроєкт. Про це повідомив іцініатор законопроекту – перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Прехід на літній чи зимовий час негативно впливає на біоритми людини, переконаний Стефанчук. За його словами, він консультувався щодо цього із фахівцями з Національної академії наук України та спеціалістами з провідних медичних університетів  України, і вони це підтвердили. 

«Абсолютно всі, без виключення, підтримують ідею скасувати сезонне переведення годинника, оскільки це негативно впливає на біоритми та, відповідно, на здоров’я людини», — наголошує Руслан Стефанчук.

Він також додав, що ідею скасувати сезонне переведення годинників з 2021 року підтримав і Європейський парламент: кожна країна ЄС самостійно вирішуватиме, за яким часом — зимовим чи літнім — їй краще жити. Тож про скасування переведення годинників знову заговорили і в Україні. 

«Не існує досліджень, в яких було б доведено заощадження електроенергії. У разі необхідності при підготовці законопроекту до другого читання ми зможемо передбачити можливість надання деяким територіальним громадам права запроваджувати регіональний робочий час», — зазначив перший заступник голови парламенту.

Додамо, що законопроєкт про скасування в Україні переходу на зимовий та літній чаа зареєстрували у Верховній Раді ще у жовтні 2020 року.

Нагадаэмо, що перехід на зимовий/літній час уперше запровадили у Великобританії понад 110 років. В Україні це почали робити на початку 1980-х років. Водночас варто пам'ятати, що організм людини може не одразу звикнути до нового режиму, тож варто не перевтомлюватись, деякий час обходитись без великих фізичних навантажень та правильно харчуватись.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах