Поради експерта: коли найкраще купувати долари

Порада експерта: коли найкраще купувати долари. Фото: Газета День

Порада експерта: коли найкраще купувати долари. Фото: Газета День

Події
23 лютого 2021 12:48

Коли найкраще купувати долари – запитання, яке цікавить багатьох. Експерти кажуть, що точно спрогнозувати валютні гойдалки в Україні надзвичайно важко, тому не варто сподіватися, що хтось назве вам найкращі дати для купівлі валюти у 2021 чи 2022 році. Втім, є деякі секрети, які допоможуть визначити найкращий час для придбання доларів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Перш, ніж йти до обмінника, дайте собі відповідь на запитання – навіщо вам долари.

«Якщо для того, аби поїхати наступного тижня на відпочинок за кордон, де вони знадобляться, тоді часу на роздуми небагато. Але, якщо ви купуєте долари, як то кажуть, для «зберігання під матрацом» – робіть це не піддаючись паніці. Найкраще купувати валюту тоді, коли всі її продають. А продавати – коли всі купують», – радить фінансовий експерт Юрій Дворецький.

За спостереженням фінансового експерта, як правило, влітку ціна на долар падає. Також часто відбувається це перед Різдвом і Великоднем, коли заробітчани масово повертаються з-за кордону на батьківщини й здають валюту. Але на ціну долара впливає й чимало інших причин.

Експерт каже, що найкраще зберігати гроші у тій валюті, в якій плануєте їх витрачати. Але, якщо вирішили, що це мають бути долари, тоді купуйте їх щомісяця, відкладаючи з зарплати певну суму. Тоді валютні гойдалки в Україні не так битимуть по кишені.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах