Підсніжники, білоцвіт, шафран: львів'ян штрафуватимуть за продаж червонокнижних первоцвітів

Львів'ян штрафуватимуть за продаж червонокнижних первоцвітів. Фото: goodfon.com

Львів'ян штрафуватимуть за продаж червонокнижних первоцвітів. Фото: goodfon.com

Події
02 березня 2021 13:10

Львів’ян штрафуватимуть за продаж ранніх квітів, занесених до Червоної книги України. Йдеться про білосніжні підсніжники, весняні білоцвіти, лучний сон та шафран гейфелів. На території Львівської області правоохоронці вже розпочали операцію «Первоцвіт-2021».

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи, адже не дає можливості рослинам утворити насіння. Кожна зірвана стеблина з трьома первоцвітами несе за собою знищення 45−60 насінин. Для того, щоб з насіння конвалії виросла доросла квітуча рослина, потрібно майже 7−8 років. Крім того, пошкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, рослини нівечаться повністю.

«Кожен, хто зриває та купує первоцвіти, своїми діями стимулює їх знищення та несе відповідальність перед законом. Бережіть природу навколо нас, бережіть первоцвіти!», — зазначили у Регіональному ландшафтному парку «Знесіння».

Львів'ян штрафуватимуть за продаж червонокнижних первоцвітів. Фото: Львівська міська радаЛьвів'ян штрафуватимуть за продаж червонокнижних первоцвітів. Фото: Львівська міська рада

У разі виявлення фактів пошкодження чи продажу первоцвітів, львів’ян закликають звертатися у Державну екологічну інспекцію у Львівській області за номером телефону 238 73 70 або повідомляти поліцейських за номером 102.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах