Швидко та смачно: найкращі рецепти млинців із цікавими начинками для приготування вдома. Фото: unsplash.com.
Млинці люблять всі, і не лише їсти, але й готувати. Адже смажити млинці легко та швидко, а тісто не потребує якихось особливих інгредієнтів. У кожної господині є свій рецепт ідеальних млинців, перевірений роками досвіду й ротами рідними.
Для класичного тіста на млинці потрібне молоко (або інша рідина – кефір, кисляк), яйця, борошно, цукор, сіль, сода. Втім, одні інгредієнти можна оминати, інші додавати. Все залежить від вподобань господині та її гостей.
"Золота" пропорція ідеальних млинців – 1 склянка борошна на 2 склянки рідини і 1 яйце.
Як правило, спершу змішують борошно і рідину (в рівному співвідношенні), потім додають сіль, цукор, соду, дріжджі та яйця. Усе це, ретельно перемішавши, залишають у спокої, таким чином даючи тісту час трохи підійти. Навіть, якщо в тісті немає дріжджів, борошно все одно має набрякнути. Опісля потроху доливають рідину, яка залишилася.
Незалежно від того, солодкими будуть млинці, чи соленими, завжди слід додавати у тісто цукор (1-2 столових ложки на склянку борошна) і сіль. Це зробить смак млинців більш "цікавим".
Інгредієнти:
1 склянка борошна
1 склянка молока
1 склянка окропу
2 яйця
1 столова ложка цукру
1 чайна ложка солі
40 мілілітрів рослинної олії
Приготування: у миску вбити яйця, додати сіль, цукор, олію. Збиваючи все міксером до однорідної маси, долити у миску склянку окропу, опісля – склянку холодного молока, згодом – борошно. Найкраще смажити млинці на спеціальній сковороді.
Інгредієнти:
500 грамів кефіру
160 грамів борошна
3 яйця
0,5 чайної ложки солі
0,5 чайної ложки соди
1 столова ложка цукру
2 столові ложки рослинної олії для тіста
рослинна олія для смаження
Приготування: яйця збити разом із сіллю, содою та цукром. У суміш влити олію та 250 грамів кефіру й збити. Після цього додати 80 грамів борошна й знову збити. Опісля додавши кефір і борошно, що залишилося, знову збити й дати 15 хвилин «відпочити». Тісто на млинці на кефірі за консистенцією має бути схожим на жирні вершки.
Інгредієнти:
5 столових ложок борошна
0,5 літра води
2 яйця
2 столові ложки олії
2 столові ложки цукру
Ванілін на кінчику ножа
сіль за смаком
Приготування: розтерти яйця з цукром, додати просіяне борошно з сіллю і ваніліном.
Поступово влити воду й збити до отримання однорідної маси, аби не було грудочок.
Якщо тісто буде дуже рідким, можна додати ще борошна. Млинці на воді смажити 1-2 хвилини з кожного боку.
Яйце з зеленню
Інгредієнти:
5-6 варених яєць
пучок кропу і цибулі
1 столова ложка сметани
2-3 столові ложки майонезу
перець і сіль за смаком
Приготування: зелень і варені яйця подрібнити, додати інші інгредієнти, ретельно перемішати.
Сирна гостра
Інгредієнти:
150 г вершкового сиру
2 зубчики часнику
1-2 чайні ложки тертого хрону
1 пучок кропу
Приготування: зелень і часник подрібнити, додати сир та решту інгредієнтів, перемішати.
Печериці з сиром
Інгредієнти:
150-250 г грибів
50 г твердого сиру
1 цибулина
2-3 чайні ложки рослинного масла
перець і сіль за смаком
Приготування: гриби вимити і дрібно нарізати, очищену цибулю теж подрібнити. Усе це обсмажити на сковорідці, зняти з вогню й додати натертий сир (повинен розплавитися).
М'ясна
Інгредієнти:
300 г відвареного м’яса (те, яке любите)
2 цибулини
25 г вершкового масла (для смаження)
сіль і прянощі за смаком
Приготування: подрібніть цибулю і обсмажити, додати подрібненеивідварене м’ясо, сіль, прянощі, потримати на малому вогні 5-10 хвилин.
Сьомга з білим соусом
Інгредієнти:
200 г слабосоленої сьомги
150 г нежирної сметани
1 жовток
Приготування: збити жовток і сметану – соус готовий. Додати шматочки риби.
Млинці добре смакують, якщо їх полити медом, шоколадом, згущеним молоком, кленовим сиропом, сметаною, варення, джемом або намастити домашнім повидлом. До цих поливок можна також додати улюблені фрукти (свіжі чи консервовані), або сухофрукти, горішки, варений тертий мак, морозиво.
Класичний варіант солодкої начинки для млинців – домашній сир.
Інгредієнти:
200 грамів домашньо сиру
3-4 столові ложки сметани
2-3 столові ложки цукру
дрібка солі
родзинки або сухофрукти за смаком
Приготування: сир протерти через сито, додати інші інгредієнти, ретельно перемішати.
Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.