Де саме: у Львові облаштують 700 додаткових ліжок для хворих на COVID-19

У Львові облаштують 700 додаткових ліжок для хворих на COVID-19. Фото: ghatreh.com (умовне)

У Львові облаштують 700 додаткових ліжок для хворих на COVID-19. Фото: ghatreh.com (умовне)

Події
09 березня 2021 16:39

До кінця березня у Львові планують збільшити кількість ліжкомісць для хворих на COVID-19 з 1 300 до 2 000. Зокрема, на базі двох лікарень утворять тимчасові шпиталі, а відповідна комісія опрацює можливість перепрофілювання денних стаціонарів міських поліклінік.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Станом на сьогодні маємо зарезервовано 1300 ліжок для лікування хворих на ковід у наших комунальних лікарнях. На ранок було заповнено 534 ліжка. Тобто резерв є, але хто може спрогнозувати, скільки буде поступати за добу — 40, 50 чи 60? Така ж непроста ситуація є в обласних лікарнях. Тому ми поставили собі за мету збільшити цей резерв ще на 700 ліжкомісць, тобто дійти до 2000», – розповів під час брифінгу мер Львова Андрій Садовий.

Так, на базі лікарні швидкої допомоги та 8-ї лікарні планують додатково створити тимчасові госпіталі, адже в цих медзакладах Львова є відділення реанімації. Жодних наметів ставити не планують, а використовуватимуть медичні установи, при цьому їх частково перепрофільовуватимуть.

Також комісія має оглянути приміщення поліклінік. Йдеться про 4-ту міську поліклініку на Сихові, 6-ту міську поліклініку на вулиці Медової Печери, 5-ту міську поліклініку на вулиці Виговського, 2-гу міську поліклініку на вулиці Симоненка та 2-ге поліклінічне відділення 1-ї міської лікарні імені Князя Лева, що на вулиці Мазепи.

«Ми повинні дослідити поліклініки, тому що там є денні стаціонари. І ми будемо вивчати, чи можна його перевести в режим цілодобового, можливо, ми туди заберемо частину хворих з іншими хворобами і збільшимо кількість ковідних ліжок у 8 лікарні і лікарні швидкої. Ми лікуємо всіх, тому треба це все дообстежити і прийняти швидке рішення», – пояснив Андрій Садовий.

Також міська комісія з питань ТЕБ і НС вирішила відновити роботу лабораторії для тестування на коронавірус у львівському аеропорту, до 11 березня, моніторити ситуацію з захворюваністю в школах дитсадках, зустрітися з підприємцями щодо дотримання ними карантину і посилити роботу моніторингових груп.

Нагадаємо, у Львові та на Львівщині підтверджено 83211 випадків інфікування коронавірусом. Станом на ранок 9 березня Covid-19 виявили у 351 мешканця Львівщини, серед них 241 — львів`яни. За минулу добу лабораторні центри провели 608 ПЛР-тестів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах