За 18 мільйонів: у Львові для хворих на Covid-19 облаштують додаткові ліжка та шпиталі

У Львові облаштують додаткові ліжка та цілодобові шпиталі для хворих на коронавірус. Фото: Роман Балук

У Львові облаштують додаткові ліжка та цілодобові шпиталі для хворих на коронавірус. Фото: Роман Балук

Події
11 березня 2021 14:20

У Львові облаштують додаткові ліжка та цілодобові шпиталі у стаціонарах міських поліклінік для хворих на коронавірус. Читайте новини Львова на VG Львів.

На це Львівська міська рада виділила 18 мільйонів гривень з міського бюджету. Відповідні зміни у бюджет міста на 2021 рік внесли депутати міської ради під час засідання сесії 11 жовтня.

Згідно з ухвалою, передбачається створення спеціальної комісії, яка обстежить п’ять поліклінік міста, щоб тимчасово облаштувати там цілодобові шпиталі. У ці шпиталі переведуть пацієнтів з міських лікарень, щоб звільнити більше місць для хворих на коронавірус. Відтак, у Львові створять ще близько 700 місць для хворих на ковід пацієнтів.

Виділені 18 мільйонів підуть на облаштування тимчасових шпиталів у Міській лікарні швидкої допомоги та 8 міській клінічній лікарні. У цих медзакладах мають облаштувати нові місця для пацієнтів з коронавірусом.

«Ми хочемо збільшити кількість ліжок для хворих на COVID-19 у Львові. Для цього потрібно звільнити лікарні від пацієнтів з менш складними захворюваннями. Їх плануємо перевести у денні стаціонари поліклінік, які повинні на час карантину працювати 24/7. Таким чином у квітні зможемо отримати ще +700 нових ліжок», – написав мер Львова Андрій Садовий.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах