Відео: на Личаківському цвинтарі оселилася лисиця

На Личаківському цвинтарі оселилася лисиця. Фото: live.staticflickr.com (умовне)

На Личаківському цвинтарі оселилася лисиця. Фото: live.staticflickr.com (умовне)

Події
15 березня 2021 13:55

На Личаківському кладовищі у Львові серед білого дня помітили скалічену лисицю. Тварина відпочивала під кущем неподалік центральної брами, та, помітивши надмірну увагу, втекла.  

Відповідні фото та відео оприлюднила користувачка соцмереж Анна Біла в Фейсбук-спільноті «Спільнота собачників Львова» 13 березня.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«На Личаківському кладовищі, біля центральної брами під кущем, сидить лисиця з ранами на стегнах. Дзвонила в ЛКП «Лев», вони сказали, що такими викликами не займаються. Працівники кладовища розповіли, що теж намагались викликати різні служби, але ніхто не відреагував», – написала авторка.

На Личаківському цвинтарі оселилася лисиця. Фото: Анна БілаНа Личаківському цвинтарі оселилася лисиця. Фото: Анна Біла

На відео видно, що в цей час на Личаківському цвинтарі було досить людно, тож зібралось кілька охочих подивитись на лисицю. На щастя, сама ж тварина не оцінила таку увагу та, пробігши повз людей, кудись втекла.

У коментарях люди припускають, що тварина може мати сказ. До того ж, оскільки у чотирилапого є поранення, то йому потрібна допомога ветлікарів. Також містяни зазначили, що неодноразово бачили лисиць на Личаківському кладовищі, тож, можливо, вони там навіть мешкають.

На Личаківському цвинтарі оселилася лисиця. Фото: Igor MonchukНа Личаківському цвинтарі оселилася лисиця. Фото: Igor Monchuk

Нагадаємо, 21 січня на подвір’я дитячого навчального закладу №70, що по вулиці Кривчицька Дорога, 19 у Львові, забігла лисиця.

«Наявність здорових лисиць у Львові спостерігалася століттями. Тут вони мають свої ареали мешкання. Часом вони наближаються до людських осель в пошуку їжі, це відбувається у пізній, або ж ранковий час доби, але таких випадків не більше 5-и в рік. При виявлені тварини не слід наближатися до неї і вона сама швиденько втече. У Львівській області немає центрів перетримки здорових диких тварин та оперативних груп, що їх відловлюють», - прокоментувала тоді ситуацію ексдиректорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах