Коронавірусне: чому львівські лікарі відмовляються від щеплень

Коронавірусне: чому львівські лікарі відмовляються від щеплень. Фото: Херсонська ОДА.

Коронавірусне: чому львівські лікарі відмовляються від щеплень. Фото: Херсонська ОДА.

Події
16 березня 2021 14:28

Лише трохи більше половини львівських лікарів погодилися вакцинуватися від коронавірусу. Першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 2300 осіб із 4000. Про це повідомив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Нескладно порахувати, що лише 60% працівників львівських медичних установ погодилися зробити щеплення від коронавірусу.

«Медики, які працюють із ковідними хворими, мають бути вакциновані найперше. Саме вони повинні показувати приклад іншим хворим. Проте у нас ситуація така, що з 4 тисяч медпрацівників вакцинацію пройшли лише 2 300 людей. У Центрі легеневого здоров’я на старті від вакцинації відмовилося 20% осіб, згодом, коли в інтернеті і соцмережах почали поширюватися різні негативні інформації, відсоток зріс до 40% відмов. На жаль, на Галичині люди вірять не аргументам і професіоналізму медиків, а розмовам подруг чи знайомих. Я закликаю всіх вакцинуватися, особливо медиків, які є моральними авторитетами», – розповів Іван Собко Тvoemisto.tv.

За минулу добу, за словами Собка, щеплення отримали 349 осіб. У планах Львівської області перший етап вакцинації завершити 29 березня. Нині проводять перемовини з медиками тих лікарень, де провакциновано менше 50% працівників.

Нагадаємо, що станом на ранок 16 березня у Львові та на Львівщині виявили вдвічі більше хворих на коронавірус, ніж напередодні — 1065. За добу померли 20 мешканців області.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах