Влетів на кругленьку суму: у Львові виписали перший штраф за новим законом про порушення ПДР

У Львові виписали перший штраф за новим законом про порушення ПДР. Фото: znaj.ua (умовне)

У Львові виписали перший штраф за новим законом про порушення ПДР. Фото: znaj.ua (умовне)

Події
17 березня 2021 13:55

У Львові виписали перший штраф за новим законом про порушення ПДР. Така «честь» випала 34-річному водію «Toyota Camry», який їхав за кермом у нетверезому стані вночі 17 березня.

Як повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівської області, близько 1:00 на вулиці Тракт Глинянський правоохоронці зупинили авто «Toyota Camry» за порушення керманичем ПДР.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Під час перевірки документів виявилося, що чоловік позбавлений посвідчення водія за керування транспортним засобом в стані сп'яніння. Водночас у 34-річного львів'янина виявили ознаки алкосп'яніння. Він захотів пройти перевірку в медичному закладі. Результат — 0,98 проміле.

У Львові виписали перший штраф за новим законом про порушення ПДР. Фото поліції У Львові виписали перший штраф за новим законом про порушення ПДР. Фото поліції

Оскільки водій втретє за рік сів нетверезим за кермо, на нього склали протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП. Тепер ця стаття передбачає штраф 51 000 гривень з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспорту або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспорту.

Також на водія виписали постанову за те, що він керував автомобілем, будучи позбавленим водійських прав. За це водій заплатить 20 400 гривень штрафу.

Загалом, з 00:00 вівторка, 17 березня, львівські патрульні зупинили трьох водіїв з ознаками сп’яніння. Вони нестимуть відповідальність за новим законом.

Нагадаємо, 13 березня на вулиці Шевченка у Львові сталась ДТП. Легковий автомобіль Skoda Octavia зіткнувся з рейсовим автобусом «Еталон».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах