Не впізнаєш: у Львові реконструюють «Привокзальний» ринок

У Львові реконструюють «Привокзальний» ринок. Фото: dyvys.info

У Львові реконструюють «Привокзальний» ринок. Фото: dyvys.info

Події
26 березня 2021 12:41

У Львові реконструюють «Привокзальний» ринок. Львівська міська рада оголосить архітектурний конкурс на розроблення проекту. Під ним збудують підземний паркінг, а площу Липневу перетворять у громадський простір.

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, на архітектурному конкурсі мають запропонувати концепцію трансформації ринку «Привокзальний», площі Липневої та прилеглих територій, повідомляє ZAXID.NET.

«Основна ідея конкурсу – перетворення цілого ареалу міста, приведення до порядку громадських просторів. Ми цю концепцію даємо як основу єдиного архітектурного конкурсу, і важлива умова конкурсу – це збереження продовольчого ринку в межах першого поверху повністю. Промислові товари можуть продаватися на ринку, починаючи з другого поверху. Нам важливо, щоб основою була зона, де є фермерська продукція, де знайдеться місце всім, хто хоче реалізувати продовольчу продукцію, щоб ринок був такий по місткості, аби зміг забезпечити усі потреби цього ареалу», – розповів Коломєйцев.

У Львові реконструюють «Привокзальний» ринок. Фото міськрадиУ Львові реконструюють «Привокзальний» ринок. Фото міськради

За його словами, щоб звільнити площу Липневу від запаркованих автомобілів під ринком планують збудувати підземний паркінг. На площі створять громадський простір. Ближче до Палацу залізничників планують збудувати офіси та готелі.

Мерія планує залучати іноземних архітекторів, які зможуть у співпраці з українськими архітектурними бюро подавати свої пропозиції.

«Це є складовою історичного середовища, тому ми будемо передбачати цілу низку умов, у тому числі з управлінням історичного середовища напрацьовувати параметри, щоб поставити учасників конкурсу в однакові умови щодо висот, граничних відміток», – додав Антон Коломєйцев.

Згідно з концепцію розвитку території біля приміського вокзалу, яку оприлюднили минулого року, плануюється об’єднати приміський вокзал із головним, а вільну територію перетворити громадсько-діловий квартал з офісами, підземним паркінгом, виставковими залами та зеленими зонами. За словами Антона Коломєйцева цей проект планують зв’язати з концепцією перетворення Привокзального ринку.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах