Тут тобі не СССР: як покарали 22-річного львів'янина за футболку з комуністичною символікою

Тут тобі не СССР: як покарали 22-річного львів'янина за футболку з комуністичною символікою. Фото: поліція Львівщини

Тут тобі не СССР: як покарали 22-річного львів'янина за футболку з комуністичною символікою. Фото: поліція Львівщини

Події
26 березня 2021 13:21

У Львові судили 22-річного хлопця, який розгулював містом у футболці з комуністичною символікою. Галицький районний суд Львова виніс вирок Владиславу Болотнікову, якого у вересні минулого року затримали у центрі Львова через скарги перехожих.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомляє Судовий репортер, львів’янина Владислава Болотнікова визнали винним за ч.1 ст.436-1 ККУ – за публічне використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму. Згідно з цією статтею, обвинуваченому загрожувало позбавлення волі на строк до п’яти років. Однак суд призначив умовне покарання, зважаючи на вчинення нетяжкого злочину і те, що підсудний є молодою людиною та позитивно характеризується за місцем проживання.

Як покарали 22-річного львів'янина за футболку з комуністичною символікоюЯк покарали 22-річного львів'янина за футболку з комуністичною символікою

На суді Болотніков визнав свою провину та сказав, що розкаюється. Також він запевнив, що не мав наміру вчинити злочин та пропагувати тоталітарний режим. Його захисник доводив, що порушення вчинено на побутовому рівні.

Зазначимо, що прокурор у дебатах просив два роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на іспитовий строк один рік.

Нагадаємо, що 8 вересня 2020 року Владислав Болотніков перебував на літньому майданчику пабу «Золотий колос», що у проїзді Крива Липа, у футболці з написом «СССР» та зображенням п’ятикутної зірки з серпом та молотом. Кілька перехожих зауважили його та доправили у відділок поліції.

Додамо, що згодом Болотніков вляпався у ще один скандал. Так, у мережі з'явилось відео, де він, виступаючи в клубі, невдало пожартував про Небесну Сотню. Згодом він вибачився за це.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах