Кроком руш: у львівському військовому ліцеї дозволять навчатися дівчатам

У Львівському державному ліцеї імені Героїв Крут зможуть навчатися дівчата. Фото (умовне): mil.gov.ua

У Львівському державному ліцеї імені Героїв Крут зможуть навчатися дівчата. Фото (умовне): mil.gov.ua

Події
29 березня 2021 10:08

У Львівському державному ліцеї імені Героїв Крут зможуть навчатися дівчата. Про це заявила голова депутатської комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради Іванна Герус.

«Сьогодні жінки на рівні із чоловіками боронять нашу країну і це їхнє законне право на військове навчання та проходження військової служби. У ЗСУ служить 22% жінок, але умов для якісної їх підготовки очевидно недостатньо. Будемо працювати над тим, щоб ліцей імені Героїв Крут став прикладом підготовки як для чоловіків, так і для жінок", – сказала Іванна Герус. 

За її словами, поки що він зовсім не облаштований для цього. Там немає жіночої казарми.

Серед інших планів, які не необхідні для кращого військового виховання молоді на Львівщині – створити на базі ліцею імені Героїв Крут центр для навчання освітян, які викладають предмет «Захист України».

«Маємо пропозицію зробити ліцей імені Героїв Крут центром з навчання для освітян, в межах підготовки програми національно-патріотичного виховання «Захист України». Оскільки віднедавна оновили для учнів 10-11 класів цей шкільний предмет. Він має надавати учням знання та вміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях. Завдання зараз – покращити зміст цього предмета, щоб вчителі, які його викладають, робили це якісно», – додала вона.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах