Мер Львова розповів, чи варто найближчим часом чекати послаблення карантину

Мер Львова розповів, чи варто найближчим часом чекати послаблення карантину. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук (умовне)

Мер Львова розповів, чи варто найближчим часом чекати послаблення карантину. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук (умовне)

Події
29 березня 2021 11:04

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірус у місті та про те, чи чекати найближчим часом послаблення карантину.

Як зазначив мер Львова під час ранкового ефіру «Люкс FM», з 1300 ліжок, які в міських лікарнях є для пацієнтів з Covid-19, станом на сьогодні буде зайнято вже 1000.

За його словами, попри локдаун, динаміка не спадає, навпаки, є ріст.

"Тому наразі ніякого послаблення карантину не буде. Сьогодні на штабі будемо обговорювати питання посилення карантину. Як би цього не хотілось, але стоїть питання про закриття дитячих садочків та курсування громадського транспорту. Це дуже непрості рішення, тому ми до останнього думаємо, як виходити із критичної ситуації", - зазначив Садовий.

Він також зауважив, що якщо кожного дня буде поступати по 50−70 нових хворих, то ситуація у Львові буде дуже критичною. 

"Зараз закриті заклади харчування, магазини і торгові центри, і це велика проблема для людей, які там працюють, адже вони залишились без засобів для існування. На урядовому рівні було прийнято рішення виплачувати їм по 8 тисяч гривень. Це невелика сума, але хоча б щось. Якби там не було, треба розуміти, що люди помирають і треба в першу чергу думати про безпеку людей", — розповів Андрій Садовий.

Нагадаємо, що станом на ранок 29 березня у Львові та на Львівщині підтверджено 101876 випадків інфікування коронавірусом. За минулу добу лабораторні центри провели 1773 ПЛР-тести, з яких 820 — позитивні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах