Здоровіші будемо: в дитячій лікарні Львова запрацює оновлене відділення

В дитячій лікарні Львова запрацює оновлене відділення. Фото: detskiyvrach.com.ua (умовне)

В дитячій лікарні Львова запрацює оновлене відділення. Фото: detskiyvrach.com.ua (умовне)

Події
29 березня 2021 12:35

З 1 липня 2021 року в міській дитячій клінічній лікарні Львова, що на вулиці Орлика, запрацює оновлене відділення невідкладної допомоги. Воно буде поділене на три зони.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Наша лікарня надає невідкладну допомогу дітям і міста, і області. Це як за зверненням лікарів, так і невідкладна допомога дітям внаслідок травм, переломів, гарячки чи іншого раптового погіршення стану. Тобто є діти, які потребують госпіталізації, і є діти, які потребують певної невідкладної допомоги і, часто, не потребують подальшої госпіталізації. Саме тому дуже важливо лікарні мати різні зони допомоги», — пояснив головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Так, відділення невідкладної допомоги передбачає поділ на три зони:

  • зелену — для пацієнтів, які приходять зі скеруванням від сімейного лікаря з неважкими станами, що передбачає планову госпіталізацію;
  • жовту — для пацієнтів, які звертаються без скерування від лікаря, потребують додаткових обстежень і, можливо, потребуватимуть короткотривалої госпіталізації для вирішення питання щодо подальшого лікування;
  • червону — для надання невідкладної допомоги дітям з травмами, порізами, укусами, судомами тощо.

Жовта зона (ізоляційно-діагностичне відділення) працює в лікарні із квітня 2020 року, тут спостерігають за пацієнтами. Червона зона також є – це реанімаційне відділення, де надають невідкладну допомогу. Щодо зеленої зони, то зараз тривають завершальні роботи з її облаштування в існуючому приймальному відділенні.

Зазначимо, проект створення відділення невідкладної допомоги (Emergency department) у дитячій лікарні Львова розроблений американською консалтинговою компанією 5 років тому. Його вартість — 36 мільйонів гривень. Це буде перше відділення невідкладної допомоги в Україні серед дитячих лікарень.

Нагадаємо, у Львові цього року хочуть провести першу дитячу трансплантацію на базі міської дитячої лікарні. Медустанова, що на вулиці Орлика, отримала ліцензію на трансплантацію органів та паліативну допомогу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах