Найбільший у Східній Європі: біля Львова побудують парк розваг

Біля Львова побудують найбільший розважальний парк Східної Європи. Фото (умовне): pexels.com

Біля Львова побудують найбільший розважальний парк Східної Європи. Фото (умовне): pexels.com

Події
02 квiтня 2021 12:39

Територію колишньої військової частини біля Львова перетворять на велику рекреаційну зону із дитячим парком розваг і великими спортивними спорудами. Читайте новини Львова на VG Львів.

Йдеться про колишній 731-й артилерійський склад, військове містечко № 160 у Брюховичах.

"На сьогодні там сформувалась достатньо унікальна територія та ситуація. Є дерева, є кар'єр цікавий, тому пропонується оголосити архітектурний конкурс на те, щоби сформувати візію щодо розвитку цієї території, враховуючи її близькість до міста Львова та до інших населених пунктів Львівської територіальної громади. Власне, на тій ділянці пропонується сформувати простори дозвілля для мешканців, для сімейного відпочинку, у тому числі елементи парку розваг, рекреацію, пов’язану із відпочинком на природі. А також спортивні функції, які потрібні для підняття статусу Львова як спортивної столиці", — зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За словами міського голови Андрія Садового, на території військової частини у Брюховичах планують збудувати найбільший у Східній Європі дитячий парк розваг, а також спортивні споруди. Для фінансування місто готове випускати міські облігації.

 «Ми говоримо про локацію, на якій можна вибудувати один із найбільших дитячих розважальних парків у Східній Європі, а також спортивні будівлі, які дадуть можливість Львову претендувати на проведення чемпіонатів світу, Європи, змагань Олімпійських ігор. Ми навіть готові під цей парк розваг частково випускати міські облігації. І увійти у партнерство з тими, хто готовий долучитися до розвитку», – додав він.

Згодом місто оголосить архітектурний конкурс на облаштування території. Головний архітектор Львова встановить достойний розмір премій для переможців, аби залучити до конкурсу найкращих фахівців.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах