Через смерть вагітної неповнолітньої: на Львівщині судитимуть чотирьох лікарів

На Львівщині судитимуть чотирьох лікарів. Фото: pravmir.uа (умовне)

На Львівщині судитимуть чотирьох лікарів. Фото: pravmir.uа (умовне)

Події
05 квiтня 2021 13:54

На Львівщині судитимуть чотирьох лікарів Новороздільської міської лікарні, яких обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті неповнолітньої вагітної дівчини.

Як повідомили в пресслужбі Львівської обласної прокуратури, обвинувальний акт вже скерували до суду.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Четверо лікарів, а саме – 72-річний завідувач інфекційного відділення, 68-річний лікар-педіатр, 54-річний лікар акушер-гінеколог та 69-річний лікар-анестезіолог, неналежно надали допомогу 17-річній вагітній жительці Нового Роздолу. Медики не забезпечили вчасне і повноцінне обстеження пацієнтки, правильну оцінку важкості стану її здоров’я, спостереження і призначення лікування.

«Хвору безпідставно переводили для оглядів з інфекційного до гінекологічного відділення, після чого ще й до приймального відділення лікарні. У жодному із цих відділень вказаними лікарями не була надана хворій відповідна медична допомога і, як наслідок, потерпіла померла від вірусної інфекції через декілька годин після звернення до лікарні», - йдеться в повідомленні.

На Львівщині судитимуть чотирьох лікарів. Фото прокуратуриНа Львівщині судитимуть чотирьох лікарів. Фото прокуратури

Лікарям загрожує до 5 років обмеження волі або до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, про смерть 17-річної вагітної Діани С. у Новому Роздолі стало відомо у липні 2018 року. Мешканка села Крупсько Миколаївського району була на 16 тижні вагітності. 27 липня вона звернулась до медиків Новороздільської міської лікарні з поганим самопочуттям, у неї були симптоми вірусної інфекції. У той ж день дівчина померла в лікарні. Попередньо лікарі встановили, що причиною смерті міг стати менінгокок.

Більше двох років поліція розслідувала цю справу і проводила експертизи. А 15 січня 2021 року правоохоронці повідомили чотирьом працівникам медичного закладу про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.140 Кримінального кодексу України – неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах