Силою не будеш милою: одне з сіл від'єдналося від Львівської ОТГ

Силою не будеш милою: одне з сіл від'єдналося від Львівської ОТГ. Фото: unsplash.com

Силою не будеш милою: одне з сіл від'єдналося від Львівської ОТГ. Фото: unsplash.com

Події
05 квiтня 2021 15:01

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував розпорядження уряду щодо приєднання прильвівського села Малехів до Львівської об’єднаної територіальної громади. Читайте новини Львова на VG Львів.

З літа 2020 року Малехівська сільська рада позивалася до Львівської обласної держадміністрації та уряду про скасування рішень, за якими село Малехів включене до Львівської об’єднаної територіальної громади, мотивуючи тим, що такі рішення прийняті без згоди місцевої громади, «що призвело до порушення прав, свобод та законних інтересів позивачів», повідомляє zaxid.net.

Відтак, суд визнав, що під час прийняття згаданих рішень було порушено передбачену законом процедуру добровільного об’єднання громад.

«Вказані порушення принципів добровільності, відкритості та прозорості при формуванні перспективного плану формування території Львівської територіальної громади, на думку суду, мало своїм наслідком порушення принципів місцевого самоврядування, зокрема, добровільності», – вказано у рішенні суду.

Відтак суд скасував розпорядження уряду від 27 травня 2020 року «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Львівської області» у частині включення Малехівської територіальної громади Жовківського району до Львівської територіальної громади.

Окрім цього, суд визнав протиправним та скасував інше рішення уряду від 12 червня 2020 року «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області» у частині включення Малехова до Львівської ОТГ.

Також, cуд визнав протиправними дії Львівської ОДА, яка розробила перспективний план і подала його на затвердження Кабміну. Суд відмовився зобов’язати Львівську ОДА розробити та подати до уряду інший проект перспективного плану, у якому врахувати позицію Малехівської громади.

Згадане рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах