Відспівують щодня: на львівських цвинтарях стрімко збільшується кількість поховань

Відспівують щодня: на львівських цвинтарях стрімко збільшується кількість поховань. Фото: dniprograd.org (умовне).

Відспівують щодня: на львівських цвинтарях стрімко збільшується кількість поховань. Фото: dniprograd.org (умовне).

Події
07 квiтня 2021 11:22

З початку 2021 року на кладовищах Львова суттєво збільшилась кількість поховань. Про це повідомили у Львівському комунальному підприємстві «Виробничо-реставраційний комбінат обрядовий послуг».

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Як йдеться у повідомленні, якщо минулого року у період із січня по березень було поховано 15 людей, що померли від пневмонії, то цього року ця кількість зросла до 70. Також на львівських кладовищах з початку року вже поховано 166 людей, що померли через коронавірус.

«Ми маємо на сьогодні цифри, які вражають у негативному сенсі, тому що кількість поховань у нас значно збільшилась і від пневмонії, і від COVID-19, і загальна кількість поховань є набагато більшою. Я б хотіла сказати, що якщо ми у 2020 році за день ховали 18-22 людей, то тепер, починаючи від грудня, січня, лютого, березня, ми ховаємо по 30-35 людей. Але треба також зважити, що, я думаю, кількість свідоцтв про поховання є більшою, тому що людей також ховають і в селах, які є біля міста Львова. Тому це є тільки статистика поховань, яка є в місті. Але навіть вона є невтішною, - зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.За її словами, якщо порівнювати перший квартал минулого року і цього, то кількість поховань у Львові збільшилась на 266 людей. 

"Поховання померлих від пневмонії, у порівнянні із минулим роком, збільшилось на 55 людей: було 15 осіб у першому кварталі 2020 року, натомість у 2021 році – 70. До того ж, хворих на COVID-19 у 2021 році є похованих 166 людей, а у 2020 році за перший квартал не було жодної людини, яку ми ховали, яка померла від коронавірусу», - розповіла Ірина Маруняк.

Нагадаємо, що 6 квітня на Львівщині померла 21 людина, у якої було лабораторно підтверджено коронавірус. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах