Коли у Львові закінчиться опалювальний сезон 2020-2021

Коли у Львові закінчиться опалювальний сезон 2020-2021. Фото: blitz.if.ua.

Коли у Львові закінчиться опалювальний сезон 2020-2021. Фото: blitz.if.ua.

Події
08 квiтня 2021 13:27

Коли у Львові закінчиться опалювальний сезон 2020-2021 років - питання, яке турбує багатьох. Як розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, питання завершення опалювального сезону поки не розглядають. Основна підстава для цього – середньодобова температура протягом трьох днів має бути вищою 8 градусів тепла. А у Львові поки що холодно.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

"Ми щодня моніторимо температуру зовнішнього повітря вдень і вночі. Тому зараз робота з подачі опалення організована наступним чином: котельні, які виробляють теплову енергію лише для опалення - на день зупиняємо, а вночі включаємо в роботу. Натомість ТЕЦ і котельні, які виробляють тепло і гарячу воду, працюють на мінімальних параметрах. Вночі температуру збільшуємо. Це все в комплексі дозволяє уникнути перегрівів, економити газ і кошти мешканців", - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, у Львові 98% будинків мають лічильники теплової енергії. Відповідно, якщо мешканці визначають відповідальну людину, то вона може регулювати подачу тепла у будинку, незалежно від теплопостачального підприємства.

"Щодо повного зупинення подачі тепла і завершення опалювального сезону, то це відбувається, якщо середньодобова температура впродовж трьох днів є більшою 8 градусів. Лише тоді ми маємо право відключати подачу тепла до будинків. Зараз такого температурного режиму немає. Якщо ж добова температура стане вищою 8 градусів, тоді можна буде говорити про припинення подачі тепла. Цього тижня ще має бути мінусова температура вночі. Тому зараз про припинення теплопостачання не йдеться. Наступного тижня вже прогнозують потепління, тому з огляду на погодні умови будемо приймати відповідне рішення», - розповіла Ірина Маруняк.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах