Економія на мільйони: у львівській лікарні запрацювали нові кисневі станції

У львівській лікарні запрацювали нові кисневі станції. Фото: khersondaily.com

У львівській лікарні запрацювали нові кисневі станції. Фото: khersondaily.com

Події
08 квiтня 2021 17:07

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова запрацювали дві нові кисневі станції американського виробництва. Вони самостійно виробляють кисень із повітря. Читайте новини Львова на VG Львів.

Лікарня вироблятиме половину від потрібного обсягу кисню. Відтак, купуватиме вдвічі менше кисню.

«Ми ввели в дію кисневі станції в лікарні швидкої допомоги, і це дає великий позитивний ефект. Адже маємо там до половини кисню власного виробництва, і по ціні – це економія більше мільйона гривень в місяць. Це дуже важливо, бо сьогодні маємо єдиного постачальника кисню – Львівський хімзавод», – прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Як пояснив завідувач відділення нефрології та діалізу лікарні швидкої допомоги Михайло Каленіков, одна киснева станція подає 520 літрів кисню у хвилину. Тобто дві однакові за потужністю станції можуть подавати понад 1000 літрів кисню. Раніше лікарня купувала у Львівського хімічного заводу близько 4 тисяч кубів рідкого кисню, а тепер купуватиме вдвічі менше.

У львівській лікарні запрацювали нові кисневі станції. Фото: міська радаУ львівській лікарні запрацювали нові кисневі станції. Фото: міська рада

Кисень зі станцій подаватимуть в операційні, у відділення інтенсивної терапії – тобто туди, де потрібне медичне газопостачання.

«Кисневі станції працюють за таким принципом: компресори з вулиці беруть повітря, наганяють його у резервуари, здійснюючи там тиск на кисневий генератор, в якому є сорбент. Цей сорбент відділяє кисень в одну сторону, а азот в іншу – тобто повертає його назад у повітря. А кисень йде у розсіювач, і звідти він потрапляє у відділення. Таку ж технологію виробництва кисню застосовують в усіх світових клініках», – додав Михайло Каленіков.

Окрім кисневих станцій, у лікарні швидкої допомоги наприкінці минулого року встановили два кріогенні газифікатори для збереження і подачі кисню. Тож тепер два кріоциліндри і дві кисневі станції зможуть повністю забезпечити потреби пацієнтів у кисневій терапії.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах