Віскі з бочки: львів’яни підробляли алкоголь відомих марок

Львів’яни підробляли алкоголь відомих марок. Фото прокуратури

Львів’яни підробляли алкоголь відомих марок. Фото прокуратури

Події
12 квiтня 2021 17:48

Львів’яни разом з кількома мешканцями області підробляли горілку відомих марок. Підпільний цех організували у будинку одного з сіл Яворівського району, а фальсифікат продавали через мережу гуртової та роздрібної торгівлі в регіоні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, підробляли горілку відомих українських марок, зокрема «Хортиця», «Green Day», «Хлібний Дар», «Гетьман» тощо, із фальсифікованими марками акцизного податку.

Тоді цю підроблену горілку продавали через мережу гуртової та роздрібної торгівлі в регіоні. За попередньою інформацією, протягом місяця фігуранти заробляли до 4 мільйонів гривень.

Львів’яни підробляли алкоголь відомих марок. Фото прокуратуриЛьвів’яни підробляли алкоголь відомих марок. Фото прокуратури

Правоохоронці провели обшуки у житловому будинку, де працював підпільний цех. Звідти вилучили вантажний мікроавтобус, понад 12 тисяч пляшок готової горілки, близько 5 тисяч марок акцизного податку з ознаками підробки, 2 800 літрів спирту та знаряддя для виготовлення фальсифікату. Також поліцейські виявили там 5 осіб, які забезпечували роботу цього цеху.

Львів’яни підробляли алкоголь відомих марок. Фото прокуратуриЛьвів’яни підробляли алкоголь відомих марок. Фото прокуратури

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.204, ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво та реалізація алкогольних напоїв. Фігурантам загрожує до 7 років позбавлення волі. Також вирішують питання про накладення арешту на майно.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці викрили цех із виготовлення контрафактної лікеро-горілчаної продукції, вживання якої могло завдати шкоду здоров’ю. На місці вилучили майже 4,5 тонни спирту та готівку – майже 700 тис. грн у гривневому еквіваленті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах