У Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей і підлітків: послуги

У Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей і підлітків: послуги. Фото: unsplash.com (умовне).

У Львові відкрили Центр психічного здоров’я для дітей і підлітків: послуги. Фото: unsplash.com (умовне).

Події
14 квiтня 2021 13:54

У міській дитячій лікарні Львова відкрили Центр психічного здоров’я. Тут фахівці надаватимуть комплексну медичну й психологічну допомогу. Про це повідомила керівниця Центру, дитяча лікарка-психіатриня Наталія Железцова.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами Железцової, 20% дітей у світі страждають на психічні розлади. Україна вже кілька років поспіль займає перше місце в Європі за кількістю психічних розладів.

У міській дитячій лікарні Львова відкрили Центр психічного здоров’я. Фото: Львівська міськрада.У міській дитячій лікарні Львова відкрили Центр психічного здоров’я. Фото: Львівська міськрада.

«Наш Центр надаватиме допомогу усім дітям з порушенням психологічного та мовленнєвого розвитку, з проблемами спілкування, розладами спектру аутизму, порушенням соціальної адаптації, порушеннями шкільних навичок, розладами харчової поведінки, з синдромом дефіциту уваги з гіперактивністю, з тривожними розладами, страхами, нападами паніки тощо. На сьогоднішній день за допомогою до нашого лікаря-психіатра звертається більше 100 дітей у місяць, і прогнозуємо, що з відкриттям спеціалізованого Центру, ця цифра збільшуватиметься», - пояснив головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

У Центрі психічного здоров’я працюватимуть лікарка-психіатриня Наталія Железцова, психологиня Ліана Шимоняк та логопед-дефектологиня Вероніка Пляцко. Вони надаватимуть комплексну медичну та психологічну допомогу дітям та підліткам з психологічними проблемами, проводитимуть діагностику, реабілітацію, психокорекцію, логокорекцію – тобто повний супровід дітей, а також сімейне консультування та психологічну підтримку.

Особливість роботи такого Центру також у тому, що він співпрацює з усіма відділеннями медзакладу, а тому батьки матимуть можливість проконсультуватися у будь-якого дотичного спеціаліста.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах