Перевір себе: кому на Львівщині найважче знайти роботу

Перевір себе: кому на Львівщині найважче знайти роботу. Фото: unsplash.com.

Перевір себе: кому на Львівщині найважче знайти роботу. Фото: unsplash.com.

Події
15 квiтня 2021 16:32

У січні-березні цього року статус безробітного у Львівській області набули 13,5 тисячі осіб. Більшість безробітних на Львівщині – жінки. У середньому за одну вакансію конкурували восьмеро безробітних. Про це розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За його словами, через карантинні обмеження збільшення обсягів безробіття відбулося в усіх містах і районах Львівської області. І, якщо у Львові, Бориславі, Трускавці, Червонограді, Городоцькому, Жовківському, Сколівському районах – вдвічі, то у Кам’янка-Бузькому районі – майже в три рази.

З-поміж охочих трудитися найчисельнішою була група осіб віком 55-59 років (4,2 тисячі осіб або 15,5%) та 35-39 років (4 тисячі осіб або 14,7%), 58% безробітних мали вищу освіту , 31% – професійно-технічну, решта – 10% – середню. За професійною ознакою найбільшу частку безробітних – 20% – склали працівники сфери торгівлі та послуг, 16% належали до законодавців, вищих державних службовців, керівників і менеджерів.

«Станом на 1 квітня 2021 року неукомплектованими залишалися 3580 вакансій, у тому числі 2205 – для робітників, 1056 – для службовців, 319 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки», – йдеться у повідомленні.

Кого шукають львівські працедавці і скільки платять: актуальні вакансії квітня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах