За все заплатиш: на Львівщині судитимуть чоловіка за підробку COVID-довідки

За все заплатиш: на Львівщині судитимуть чоловіка за підробку COVID-довідки. Фото: unsplash.com.

За все заплатиш: на Львівщині судитимуть чоловіка за підробку COVID-довідки. Фото: unsplash.com.

Події
22 квiтня 2021 18:03

На Львівщині судитимуть чоловіка за підробку висновку дослідження на виявлення коронавірусу. Молодика з фейковою довідкою затримали у пункті пропуску «Краківець — Корчова». Щоб не відбувати самоізоляцію на території України, чоловік просто знайшов висновок дослідження в інтернеті й роздрукував його на принтері. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Як встановили правоохоронці, під час перетину кордону у пункті пропуску «Краківець — Корчова» 27-річний чоловік пред’явив підроблений документ прикордоннику. Останній одразу ж виявив, що документ несправжній.

Як виявилося, мешканець селища Краковець Яворівського району, що на Львівщині, використовуючи домашню оргтехніку, самостійно виготовив бланк висновку дослідження на виявлення SARS-CoV-2 (захворювання «коронавірус COVID-19») з негативним результатом.

"У такий спосіб зловмисник намагався уникнути перебування в самоізоляції на території України, що передбачено у таких випадках законодавством", — йдеться у повідомленні.

За скоєне обвинуваченому загрожує покарання — штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах