Велика толока: львів'ян кличуть на загальноміське прибирання

Велика толока: львів'ян кличуть на загальноміське прибирання.

Велика толока: львів'ян кличуть на загальноміське прибирання.

Події
23 квiтня 2021 10:51

У суботу, 24 квітня, у Львові відбудеться загальноміське прибирання до Великодніх свят. Усіх мешканців Львівської міської територіальної громади запрошують долучатися. Про це розповіла зазначила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

24 квітня планується проведення толоки в парках, скверах, на дитячих і спортивних майданчиках. У середньому буде по 4-7 локацій у кожному районі. Також будуть залучені бригади, які будуть розкрижовувати дерева, що попадали. Гілки планують позбирати і здати на переробку. Окрім того, у суботу планують висадити нові дерева і кущі. 

За словами Маруняк, мешканці можуть долучатись, прибравши власні прибудинкові території, дитячі майданчики чи висадивши квіти.

«Якщо ми говоримо про прибудинкові території, то ми закликаємо, щоб мешканці вийшли, зробили біля себе гарну клумбу, гарно позамітали, прибрали, посадили біля себе дерево. Таким чином ми зробимо добрі справи, для того щоб наше місто було красивішим, щоб більше було дерев і щоб місто було більш чистим. Тому закликаю усіх підтримати цю акцію, щоб разом прибрати наше місто до Великодніх свят», — наголосила Ірина Маруняк.

В управлінні екології та природних ресурсів додають, що особливу увагу цього року приділятимуть важкодоступним місцям. 

«Йдеться про важкодоступні місця, куди менше ходять люди, наприклад, яри чи території, де мешканці щось викидають біля приватного сектору тощо. Ми всі знаємо, що такі ділянки по Львову є, ми їх інвентаризували і, відповідно, всі сили цього року підуть на те, щоби прибирати саме такі райони», — зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

За словами Сладкової, локацій буде багато. Місто вже розробило мапу, на якій будь-який мешканець може знайти біля дому конкретні локації, які потребують прибирання.

"Також люди можуть знайти локацію загального районного значення, знову ж таки, до прикладу, яр на території певного району, який систематично засмічується, або ж допомогти місцевим ОСББ або ЛКП, які прибирають прибудинкову територію, із більш проблемними ділянками», — пояснила Олександра Сладкова.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах