Стало зле на уроці: 12-річна львів'янка потрапила в лікарню після конфлікту з учителькою

У Львові 12-річній школярці стало зле на уроці під час конфлікту з учителькою. Фото: freepik.com

У Львові 12-річній школярці стало зле на уроці під час конфлікту з учителькою. Фото: freepik.com

Події
23 квiтня 2021 17:52

У Львові 12-річній школярці стало зле на уроці під час конфлікту з учителькою. У неї раптом сильно розболілася голова і піднявся тиск. Медики діагностували вроджену вада серця – коарктація аорти. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у львівському ОХМАТДИТі, дитина відстоювала свою позицію і раптом у неї сильно розболілася голова і піднявся тиск. На тонометрі було 17090 мм.рт.ст.

«Команда ОХМАТДИТу діагностувала вроджену ваду серця – коарктацію аорти. Це таке звуження аорти, найчастіше буває на висоті перешийка, навпроти місця прикріплення артеріальної зв’язки. Вада підступна, адже може проявлятися всього лише відсутністю пульсації на стегновій артерії і підвищеним тиском», – повідомили медики.

За допомогою ЕХО-кардіографії недугу не змогли виявити, адже не було усіх типових ознак цієї вади. Втім, діагноз підствердили за допомогою КТ.

На пятий день дівчинку успішно прооперували. У неї зберігається підвищений тиск, тому вона залишається під наглядом лікаря.

«Під час огляду дитини вкрай важливо визначати пульсацію на стегнових артеріях, а також згідно з останніми рекомендаціями AAP 2017 р – завжди вимірювати тиск у дітей старших 3 років під час кожного візиту до лікаря», – зазначила лікарка Андріана Мальська.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах