З будиночком садівника: у парку «Залізна вода» створять публічний простір

Фото: unsplash.com.

Фото: unsplash.com.

Події
27 квiтня 2021 12:11

У львівському парку «Залізна вода» розпочали створення публічного простору за концепцією Urban Gardening. Активності розпочалися з толоки біля руїн теплиць колишнього міського розсадника. Спільними зусиллями зібрали з півсотні мішків склобою та сміття, підготували перші грядки, впорядкували рослинність та розчистити під’їзну дорогу. У такий спосіб прагнуть популяризувати міське садівництво та городництво.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Досить часто жителі міста не знають, яку цінність становлять власноруч вирощені фрукти та овочі. Завдяки цьому простору, в основу якого закладено ідеї Urban Gardening та спільнотворення, ми прагнемо наочно показати увесь процес екологічного вирощування продукції і популяризувати дбайливе ставлення до ресурсів», – зазначають ініціатори.

З будиночком садівника: у парку «Залізна вода» створять публічний простірЗ будиночком садівника: у парку «Залізна вода» створять публічний простір

Локацію для облаштування простору обрано не випадково, адже це місце пов’язане із діяльністю відомого львівського садівника Арнольда Рерінга. Ще близько 20 років тому там функціонував міський розсадник. Є будиночок садівника, є залишки колись прекрасних рослин, що здичавіли в теплицях та на території.

Посівний календар на травень: що робити в останній весняний місяць

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах