Не цілувати хрести та ікони: МОЗ розробило рекомендації для вірян на Великдень

Не цілувати хрести та ікони: МОЗ розробило рекомендації для вірян на Великдень. Фото: religionpravda.com.ua.

Не цілувати хрести та ікони: МОЗ розробило рекомендації для вірян на Великдень. Фото: religionpravda.com.ua.

Події
27 квiтня 2021 13:54

Міністерство охорони здоров'я розробило рекомендації для вірян на Великдень. Людям радять не цілувати хрести та ікони, а двері хпамів тримати відчиненими. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами Степанова, Кабінет міністрів провів зустріч із Всеукраїнською радою церков та релігійних організацій, на якій урядовці та духовенство обговорили дотримання карантинних заходів.

«Хочу заспокоїти всіх громадян: МОЗ не планує подавати до уряду будь-які інші правила обмежень саме на великодні свята. Ми будемо жити саме з тими обмеженнями, тими правилами, які існують в країні на сьогодні», – сказав Максим Степанов.

Храмам рекомендовано зменшити тривалість богослужінь, але збільшити їх кількість. А двері зафіксувати й завжди тримати відчиненими.

"Також домовилися про тимчасову заборону фізичного контакту при здійсненні обрядів: поцілунки хрестів, ікон, святинь», – розповів міністр.

Окрім того, МОЗ рекомендує, щоб участь у богослужіннях брала одна людина з родини. Та радить обмежити відвідування служб людьми похилого віку та тими, хто має хронічні захворювання. Також на освяченні великодніх кошиків необхідно перебувати в масці.

Міністр закликав громадян утриматися від збільшення соціальних контактів на Великдень та травневі свята, уникати скупчень, носити маски та дотримуватися особистої гігієни. 

Нагадаємо, скільки українці відпочиватмуть у травні 2021 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах