У Львові помер засновник кіностудії «Галичина – фільм» Василь Босович

У Львові помер засновник кіностудії «Галичина – фільм» Василь Босович. Фото: espreso.tv

У Львові помер засновник кіностудії «Галичина – фільм» Василь Босович. Фото: espreso.tv

Події
27 квiтня 2021 13:19

Сьогодні, 27 квітня, на 78-році життя перестало битись серце письменника та драматурга, засновника першої в Україні незалежної кіностудії «Галичина – фільм». Відомо, що чоловік хворів, та чим саме – в повідомленні не вказано.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Мені він був добрим свекром, який завжди цікавився життєвими та творчими подіями мого життя, моїм дітям він був прекрасним дідом, вигадливим на різні забави, а чоловікові - найкращим батьком. Нехай світла пам'ять про нього живе серед його колег, друзів та рідних, нехай земля буде пухом для його виснаженого хворобою тіла, і нехай душа його знайде вічний мир та спокій серед незвіданих для людей небес», - повідомили його родичі у Facebook.

У Львові помер засновник кіностудії «Галичина – фільм» Василь Босович. Фото: Василь Босович/FacebookУ Львові помер засновник кіностудії «Галичина – фільм» Василь Босович. Фото: Василь Босович/Facebook

Довідково. Василь Васильович Босович – український белетрист, драматург, кіносценарист, продюсер та громадський діяч. З 1989 року Василь Босович входив до Національної спілки театральних діячів України, а у 1991 році став директором та художнім керівником української кіностудії «Галичина-фільм». У 1993 році входив до Національної спілки кінематографістів України. Також очолював Львівське відділення Спілки кінематографістів України та Львівську обласну профспілкову організацію «Християнин», а з грудня 1998 року був головою Всеукраїнського громадського об'єднання «Союз християнського відродження України». З 1997 року був членом Християнсько-демократичної партії України.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах