Руки не з того місця: на цвинтарі у Самборі невідомі розмалювали фото на пам'ятниках

Руки не з того місця: на цвинтарі у Самборі невідомі розмалювали фото на пам'ятниках. Фото: Микола Сенейко

Руки не з того місця: на цвинтарі у Самборі невідомі розмалювали фото на пам'ятниках. Фото: Микола Сенейко

Події
28 квiтня 2021 11:46

У Самборі, що на Львівщині, розшукують вандалів, які розмалювали портрети померлих. Акт вандалізму зафіксовано на "старому" цвинтарі, де поховані корінні мешканці Самбора.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Коли саме розмалювали портрети на могилах невідомо. Але, за словами місцевих мешканців, прийшовши на цвинтар, аби прибрати там перед Великоднем, вони побачили дуже неприємну картину. Загалом горе-художники поглумилися над п'ятьма могилами. Нині місцеві намагаються відмити пам'ятники. 

"У Самборі на старому кладовищі вандали-"художники" розмалювали портрети на п’ятьох могилах давно померлих. До чого котимось.? Це ж все-таки "робота" живих", – написав самбірчанин Микола Сенейко, опублікувавши відповідні фото.

Фото: Микола СенейкоФото: Микола Сенейко

Фото: Микола СенейкоФото: Микола Сенейко

Фото: Микола СенейкоФото: Микола Сенейко

Місцеві мешканці вже звернулися до поліції. На самбірському цвинтарі працювали слідчо-оперативна група та патрульні. Встановлено, що фотографії та ікони зіпсували за допомогою маркерів чорного кольору. 

"За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання –  штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк", – йдеться у повідомленні поліції.

Нагадаємо, на цвинтарі у Жидачеві дівчина серед ночі видерлася на хрест над могилою.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах