Гілка розбила автомобіль: львів’янин відсудив у міськради понад 90 тисяч

Львів’янин відсудив 91,2 тисячу гривень за пошкодження автомобіля через падіння гілки. Фото: поліція

Львів’янин відсудив 91,2 тисячу гривень за пошкодження автомобіля через падіння гілки. Фото: поліція

Події
11 травня 2021 14:43

Львів’янин відсудив у Львівської міської ради 91,2 тисячу гривень за пошкодження автомобіля через падіння гілки. В машині Fiat Linea було пробите лобове скло та пошкоджена магнітола. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Ремонт автомобіля обійшовся власнику у 62,2 тисячі гривень, а магнітоли – у 29 тисяч додатково.

ДТП сталася ще 18 травня 2018 року, коли львів’янин Роман Мануляк їхав автомобілем Fiat Linea на вул. Личаківській у напрямку Винників. Під час руху на автомобіль упала гілка дерева, що розбила лобове скло, повідомляє zaxid.net.

Львів’янин відсудив 91,2 тисячу гривень за пошкодження автомобіля через падіння гілки. Фото: поліціяЛьвів’янин відсудив 91,2 тисячу гривень за пошкодження автомобіля через падіння гілки. Фото: поліція

Тоді поліція склала протокол на головного лісничого Львівського лісгоспу, який, на думку правоохоронців, відповідальний за стан дерев, що ростуть уздовж траси. Однак 5 жовтня 2018 року Личаківський районний суд закрив справу стосовно лісничого у зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Тоді Роман Мануляк звернувся до Служби автодоріг у Львівській області, ДП «Львівський облавтодор», ДАК «Автомобільні дороги України», ЛКП «Львівавтодор», ЛОДА та Львівської міськради аби відшкодувати гроші за ремонт автомобіля і магнітоли.

За його словами, ділянка дороги, де сталася ДТП, є частиною державної дороги М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, обслуговуванням якої займають державні дорожні органи. Водночас вул. Личаківська разом із придорожньою інфраструктурою перебуває на балансі Личаківської районної адміністрації, хоча в положенні про діяльність РА вказано, що райадміністрація відповідальна лише за стан тих дерев, які висадили впродовж 2015-2019 рр.

Франківський районний суд 19 квітня 2021 року визнав, що обрізку аварійних гілок на цій ділянці дороги мала виконати саме Личаківська районна адміністрація. Відтак, суд зобов'язав Личаківську райадміністрацію виплатити потерпілому 91,21 тисячу гривень матеріальної шкоди. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах