Мамою не назвеш: у поліції розповіли про сім'ю дівчинки, яка випала з вікна на восьмому поверсі

З'явилися подробиці про матір дворічної дівчинки, яка випала з вікна у Львові. Фото: pexels.com

З'явилися подробиці про матір дворічної дівчинки, яка випала з вікна у Львові. Фото: pexels.com

Події
14 травня 2021 10:21

Мама дворічної дівчинки, яка випала з вікна багатоповерхівки, раніше уже притягували до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків. За два місяці до трагедії правоохоронці приїжджали до 38-річної Оксани Сафроненко, втім до соцслужб не звернулися. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Трагедія сталася зранку 10 травня на вулиці Шевченка у Львові. Дитина перебувала у квартирі без нагляду дорослих, оскільки її матір спала у нетверезому стані. Слідчі повідомили матері загиблої дівчинки про підозру у вчиненні кримінального злочину.

За кілька місяців до трагічного випадку, 24 лютого, до сім'ї Оксани Сафроненко вже навідувались правоохоронці. Тоді сім’я проживала в квартирі у Залізничному районі міста. Дворічна Вікторія вибігла сама на вулицю, дитина була роздягнена, а її мати у той час пиячила вдома. Очевидці викликали поліцію. Інспектор з ювенальної превенції Тарас Лівіновський склав на матір протокол за невиконання батьківських обов’язків і справу передали до суду, повідомляє ZAXID.NET із посиланням на інформацію від поліції.

У постанові суду, який відбувся 27 квітня, йдеться, що молодший син Оксани Сафроненко також перебував у стані алкогольного сп’яніння, коли прийшли поліцейські. Жінка під час судового засідання розкаялася і просила її суворо не карати, тому суддя вирішила обійтися лише усним попередженням. Після цього інциденту, в березні, сім’я переїхала із Залізничного району у Рясне.

Cім’я Cафроненко родом із села Кути Золочівського району. Вони переїхали до Львова взимку цього року. Оксана Сафроненко має ще старшу дитину (вік невідомий), яку в неї вже забрали соцслужби. У жінки ще залишився півторарічний син Богдан, якого наразі забрали у будинок малюка.

Оксані Сафроненко вже повідомили про підозру за ст. ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) ККУ. Жінці загрожує обмеження або позбавлення волі від двох до п'яти років.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах