Вночі на Сихові лунали сирени: що сталось

Вночі на Сихові лунали сирени. Фото: lviv1256.com

Вночі на Сихові лунали сирени. Фото: lviv1256.com

Події
24 травня 2021 14:11

У ніч з 23 на 24 травня мешканці Сихівського району Львова чули сирену. Сигнал тривоги лунав близько п’яти хвилин. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За інформацією депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича, звук сирени з 00:03 до 00:09 було добре чути на Сихові, Новому Львові, а також на вулиці Зеленій. У коментарях містяни додали, що в цей же час у деяких будинках на Сихові не було світла.

У департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації пояснили, що цього дня близько опівночі позапланово спрацювала електромеханічна сирена на Львівському хімічному заводі, що на вулиці Рахівській, 16.

«Причиною запуску сирени стала несправність блоку керування, що встановлений в одному з цехів заводу, внаслідок потрапляння до нього води. Сирена була відключена вручну працівниками охорони заводу. З метою недопущення повторного включення сирени блок керування та електромеханічна сирена відключені від електроживлення», - йдеться в повідомленні.

Вночі на Сихові лунали сирени. Фото: департамент з питань цивільного захисту львівської облдержадміністраціїВночі на Сихові лунали сирени. Фото: департамент з питань цивільного захисту львівської облдержадміністрації

Аби фальшива тривога більше не повторилась, застарілий блок керування пообіцяли замінити на новий, який буде захищеним від вологи та дозволятиме дистанційно керувати сиреною.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах