На Головному вокзалі у Львові помітили людей у скафандрах: що сталось

На Головному вокзалі у Львові помітили людей у скафандрах. Фото: ГУ ДСНС

На Головному вокзалі у Львові помітили людей у скафандрах. Фото: ГУ ДСНС

Події
26 травня 2021 09:47

На першому пероні Головного залізничного вокзалу у Львові виявили небезпечну знахідку – поблизу смітника була розлита ртуть. Інцидент трапився напередодні, 25 травня, близько 13:23.

Як повідомили в пресслужбі ГУ ДСНС Львівської області, на місці працювали робітники відділення радіаційно-хімічного та біологічного захисту.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Рятувальники механічним способом зібрали 610 грамів розлитої ртуті, провели демеркуризаційні заходи та передали небезпечну речовину представнику Залізничної районної державної адміністрації.

На Головному вокзалі у Львові помітили людей у скафандрах. Фото: ГУ ДСНСНа Головному вокзалі у Львові помітили людей у скафандрах. Фото: ГУ ДСНС

У пресслужбі Львівської міської ради уточнили, що ртуть була розлита на площі одного квадратного метру. Речовину передали в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Обставини події з’ясовують.

Нагадаємо, 27 квітня, на вулиці Стрийській львів’яни знайшли у власній квартирі понад пів кілограма ртуті. Це сталося під час ремонтних робіт.

Тримай мене міцно: що робити, якщо розбився ртутний термометр

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах