Викрадали людей і вимагали гроші: на Львівщині затримали групу бандитів

На Львівщині викрили групу бандитів. Фото: поліція Львівщини

На Львівщині викрили групу бандитів. Фото: поліція Львівщини

Події
27 травня 2021 16:00

На Львівщині викрили угрупування на чолі з так званим «смотрящим» за Личаківською виправною колонією. Злочинці викрадали людей, а потім вимагали у них гроші. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у поліції Львівщини, організував та координував діяльність угруповання так званий «смотрящий» за Личаківською виправною колонією. Там він з-поміж засуджених підібрав учасників групи.

«До її складу увійшли четверо місцевих мешканців, неодноразово засуджених за майнові та пов’язані з наркотиками злочини. Після звільнення з місць позбавлення волі вони об’єдналися для «роботи» та долучили ще чотирьох місцевих мешканців», — повідомили правоохоронці.

Зловмисники втягували людей у злочинну діяльність, а потім, представляючись правоохоронцями, вимагали у них кошти. Аби отримати бажані гроші, фігуранти викрадали людей та незаконно утримували або відбирали їхнє майно, поки ті не сплатять їм всю суму.

До прикладу, мешканця Рівненщини зловмисники хотіли схилити до розповсюдження наркотиків. Для цього розробили цілу схему: двоє представлялися продавцями «товару», решта – працівниками поліції. Надалі за уникнення кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотиків вимагали від нього 10 тисяч доларів. Ще в одного потерпілого відібрали автомобіль, аби отримати від нього 2 тисячі доларів.

Усі підозрювані знаходяться під вартою. За скоєне їм може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах