Хотів гарно жити: на Львівщині 30-річний шахрай оформив на знайомого дев'ять кредитів

Хотів гарно жити: на Львівщині 30-річний шахрай оформив на знайомого дев'ять кредитів. Фото: unsplash.com (умовне)

Хотів гарно жити: на Львівщині 30-річний шахрай оформив на знайомого дев'ять кредитів. Фото: unsplash.com (умовне)

Події
01 червня 2021 10:10

30-річний мешканець Нового Роздолу оформив на знайомого дев'ять кредитів, переказавши потім гроші на свої картки. Сума відсотків і пені за півроку набігла на 250 тисяч гривень. 31 травня чоловіку повідомили про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу комп’ютерів, шахрайстві та порушенні недоторканності приватного життя. Читайте всі новини Львова.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як розповіли у поліції, зловмисник, отримавши доступ до інтернет-банкінгу мешканця Львівщини, замінив його особисті дані, пароль та заблокував власнику доступ до здійснення банківських операцій. Окрім того, використавши паспортні дані та іншу конфіденційну інформацію власника рахунку, кмітливий молодик без його відома уклав кредитні договори з дев'ятьма фінансовими установами, після чого переказав отримані кошти на власні банківські картки та своїх знайомих, таким чином заволодівши близько 50 тисяч гривень.

 "Це тривало у період з липня до листопада 2020 року. Оскільки за умовами кредиту не сплачувалися щомісячні внески і відсотки, сума боргу і пені набігла до 250 тисяч гривень. Банки почали вимагати сплатити борг у чоловіка, на ім’я якого відкрили кредити, і лише тоді він дізнався про шахрайство з його документами. Після цього він написав заяву у поліцію", - йдеться у повідомленні поліції.

Втім, розкошував чоловік недовго, шахрая викрили. Зібравши необхідні докази, 31 травня 30-річному жителю міста Новий Розділ повідомили про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу комп’ютерів, шахрайстві та порушенні недоторканності приватного життя. За це передбачено до восьми років позбавлення волі. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах