Продовжує битися: у Львові провели десяту трансплантацію серця

Продовжує битися: у Львові провели десяту трансплантацію серця. Фото: Львівська міська рада

Продовжує битися: у Львові провели десяту трансплантацію серця. Фото: Львівська міська рада

Події
01 червня 2021 14:32

У лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели ювілейну – десяту операцію з пересадки серця. Донором став 32-річний чоловік із Львівської області. Також мама і сестра донора дали згоду на пересадку його двох нирок. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Трансплантація у Львові. Пересаджено серце і дві нирки! Операції розпочалися опівночі і завершилися буквально кілька годин тому. Донор – 32-річний чоловік зі Львівщини. Несумісна із життям травма голови. Згоду на донорство органів дали мама і старша сестра. Завдяки цьому рішенню, шанс на життя отримали одразу троє людей", – розповів головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

За його словами, серце отримав 48-річний чоловік із Прикарпаття, який хворів майже три роки, але на листок очікування став лише у січні.

"Трансплантацію серця наш Роман Домашич з командою уже традиційно виконували спільно з командою Інституту серця МОЗ України. Це наша цьогоріч третя, а взагалі десята спільна трансплантація серця", – розповів Олег Самчук.

Щодо нирок, то одну пересадили 43-річній жительці Львівщини. Вона хворіла з дитинства. Остаточно нирки відмовили 10 років тому після народження дитини. Відтоді була на гемодіалізі. Другу нирку отримав 46-річний львів'янин, власні органи якого перестали функціонувати через перенесену застуду. На гемодіалізі був з 2017 року.

"Світла пам'ять донору. Співчуття і подяка родині за їхнє рішення», – написав у себе на сторінці в мережі Facebook Олег Самчук.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах